Materialer og funksjoner

Materialer og funksjoner på våre BRGN produkter

Vi i BRGN har utstyrt alle våre regnjakker og produkter med flere tekniske og praktiske funksjoner, som YKK glidelåser, 20.000 i vannsøyle og magnetiske knapper. Her kan du lese mer om dette.

Vannsøyle

Alle våre nyere modeller har en vannsøyle på 20.000. Dette betyr at BRGN-produkter tåler store mengder regn over lengre tid. Kort forklart, kan du spyle jakkene med en høytrykkspyler og fremdeles ikke bli våt. Regnjakker blir normalt regnet som vanntett under normal nedbørsmengde når de er over 10.000.

DWR Bionic-Finish® Eco

Våre regnjakker er alle behandlet med ECO DWR behandling. DWR står for Durable Water Repellent og er behandlingen som holder ytterlaget på jakken tørr. Behandlingen forhindrer at vannet gjennomtrenger stoffet og forhindrer at det føles tungt og kaldt. 

Teipede sømmer

For å sikre at alle regnjakkene våre er vanntette har de teipede sømmer for å forhindre vanngjennomtrengning.  

Tekstiler

Våre BRGN regnjakker er laget av 100% polyester for å ha en lang holdbarhet og høy teknisk standard. Stadig mer av vår kolleksjon har blitt byttet ut med resirkulerte polyester og fra 2023 har alle utvendige tekstiler blitt byttet ut til  100% resirkulert polyester.

Grunnen til vi har valgt dette stoffet er fordi det har et lavere karbonutslipp under produksjon enn andre syntetiske stoffer. Polyester er også et mer hardført stoff, noe som gjør det perfekt for yttertøy og klær som er designet for å ha en lang levetid.

Et negativt aspekt med Polyester er at det slipper ut mikroplast når du vasker det. For å bekjempe dette problemet oppfordrer vi alle våre kunder til å bruke vaskeposer som forhindrer utslipp av mikroplast i havet under vask av våre produkter.

Bluesign-certified

Bluesign® definerer standarden for miljøvennlig og bærekraftige produkter. BRGN er stolt å kunne annonsere at alle våre produkter er Bluesign® sertifisert. Siden 2020 har 100% av alle stoff vi bruker vært sertifisert.

Hva er Bluesign®?

Ifølge nettsiden til organisasjonen er Bluesign, «løsningen for en bærekraftig tekstil produksjon». Bedriften fremlegger 5 grunnprinsipp: resurs produktivitet, forbrukersikkerhet, vannutslipp, luftutslipp og helse og sikkerhet på fabrikkene.

Organisasjonen tar sikte på å eliminere skadelige kjemikaler fra starten av produksjonsprosessen. Dette gjøres for å sikre at det ferdige produktet oppfyller høye miljøstandarder. Ikke minst gjennomføre kontroller og en standard som sikrer at tekstilproduksjonen er bra for jordkloden og trygge for menneskene som jobber med den.

Sertifisering er omfattende - og i stadig endring. Sertifiseringen krever at vi årlig re-sertifiserer tekstilen som brukes. Bluesign-sertifiserte materialer oppfyller strenge forbrukersikkerhetsstandarder over hele verden, og når du som forbruker kjøper produkter laget med sertifiserte marialet, bidrar du til et viktig bærekraftig praksis.

Andre funksjoner

Det er også andre attributter som gjør BRGN jakkene våre til et godt valg og som gir de den kvaliteten både du og produktene fortjener. Dette er:

YKK Glidelåser 

YKK glidelåser er laget av et Japansk merke som har mestret kunsten med å lage glidelåser som blir bedre over tid. Tradisjonelle glidelåser har en tendens til å bli treigere og vanskeligere med tiden, men med YKK glidelåsene skjer det motsatte. YKK glidelåser blir glattere når de brukes over tid, grunnet en teknikk hvor de smører seg selv hver gang du bruker dem. Alle våre BRGN-produkter med glidelås er utstyrt med YKK-glidelåser.

Magnetiske knapper

De magnetiske knappene i BRGN-jakkene er designet for å gjøre det enklere for deg å lukke jakken og dekke over glidelåsen. Vi har valgt magnetiske knapper for å forhindre at vannet kan komme gjennom. Våre magnetiske knapper finner du ofte i åpningen eller i lommene til jakken. 

Vindtett

Våre BRGN-jakker håndterer vind like bra som vann, som er et viktig element hvis du bor nærme den norske kysten. 

Pustende materialer

BRGN jakkene er også laget med en pustende membran, som gjør det lett å bruke jakkene uansett om solen skinner eller regnet plasker ned. Våre nye modeller har en pusteevne på 15.000, noe som kommer godt med hvis du må løpe til bussen eller toget!

Skjult hette i kragen

Alle regnjakkene våre har en måte å gjemme hetten eller ta den av. Dette gjør det lett for deg å transformere jakken fra hverdags til fest.

Refleks-detaljer

Mørketiden byr på mange utfordringer, og vi ønsker at våre kunder skal være synlig for å forhindre ulykker. Vi har derfor plassert en refleks på de fleste BRGN-produkter. BRGN jakker har en reflekslogo på baksiden. 

Reflectors BRGN logo