Bærekraft i BRGN

Slik jobber vi i BRGN for en mer bærekraftig klesindustri

Noe av det viktigste for oss i BRGN er å jobbe kontinuerlig og langsiktig for en mer bærekraftig klesindustri. Samtidig som vi jobber mot og støtter opp under  Slow Fashion, står vi sterkt imot prinsippene som regjerer innen Fast Fashion; der enorme volum, raske endringer og høyt forbruk står i sentrum. For en mer bærekraftig industri, bruker vi vår stemme til å bekjempe overforbruk gjennom strategiske valg og beslutninger.  

HVA ER SLOW FASHION?

Slow Fashion handler om å kjøpe mindre, med hensikt om at det du kjøper skal vare lenge. Modellen bygges opp rundt sakte og etisk produksjon, samtidig som den inviterer forbrukerne til å investere i kvalitetsplagg med lang levetid. 

Slow Fashion oppmuntrer forbrukerne til å være ekstra kritiske og spørre seg selv før en handel, - Vil jeg faktisk bruke dette plagget?

Vi oppmuntrer kundene våre til at det er bedre å bruke penger på noe de faktisk kommer til å bruke, med lang holdbarhet og funksjonalitet, framfor et produkt som blir liggende i skapet 80% av tiden eller falmer i sømmene.

Dette er et vanskelig landskap for forbrukere å bevege deg rundt i. Vi ønsker å bistå med hjelpen du trenger. Så hvordan kan vi kalkulere om noe er bærekraftig, både miljømessig og økonomisk?

KOSTNAD PER BRUK

En utregning ofte bruker for å se om noe er verdt å kjøpe er å kalkulere kostnad per bruk. Her er et eksempel:

Det regner i gjennomsnitt 239 dager i Bergen hvert år. En BRGN Lyn regnjakke koster 3 999 NOK. Ta kostnaden og del den på antall regndager, som er de dagene du mest sannsynlig bruker jakken. Da vil kostnad per bruk i dette eksempelet vært på 16.72 NOK per dag.

Kjøper du en Lyn regnjakke, vil du selvfølgelig bruke den mer enn et år. Alle våre jakker har 2 års garanti, og fungerer like bra i solskinn- som i regnstorm. Likevel gir dette en god indikasjon på hvor lite du betaler per bruk for et kvalitets plagg.

 

HVA DEFINERER SLOW FASHION?

 

 

I BRGN jobber vi etter de 5 R'ene som ofte brukes for å definere slow fashion. Disse prinsippene hjelper oss med å holde fokuset på bærekraft gjennom hele bedriften, fra produksjon og uttak på kampanjer. Under deler vi litt om hvordan vi jobber med bærekraft.

REDUSERE 

Vi i BRGN bruker ikke unødvendige komponenter i våre design og pakninger, og reduserer dermed vårt karbonutslipp. Våre produkter lages for å være tidløse og holdbare, samtidig som vi ikke gjennomfører kampanjer som innebærer prisreduksjon av produktene våre.

NEKTE (Refuse)

Vi nekter å gå på kompromiss med våre egne verdier; derfor har alle våre jakker og produkter Eco DWR C0 Coating, og tekstilene er Bluesign Certified® . Vi besøker jevnlig våre fabrikker for å sikre etiske arbeidsforhold og god kvalitet på både produkter og produksjon.

REPARERE

Det å reparere et plagg istedenfor å erstatte det, er noe vi i BRGN heier på! Derfor har vi inngått et samarbeid med Repairable. Les mer om samarbeidet her. 

RESIRKULERE

Med å bruke resirkulert polyester i våre produkter, har vi senket vårt karbonutslipp. Vi selger også spesialiserte vaskeposer - som gjør det enkelt for våre kunder å luke ut microplasten fra klesvasken. 

GJENBRUK (Re use)

En måte vi i BRGN har iverksatt gjenbruk på, er ved å bruke det som er igjen av stoffet til jakkene til å lage andre produkter, som eksempelvis handlenett. Vi prøver også å oppmuntre kundene våre til å selge eller gi vekk jakkene når de ikke lengre ønsker dem.